Workshop Bronsgieten massief

Wanneer: 20 tot en met 24 juni
Kosten: € 350,-

Bronsgieten massiefDeze cursus laat je kennis maken met de basis beginselen van het bronsgieten volgens de verloren wasmethode. De week start met een PowerPoint presentatie welke op duidelijke wijze het hele gietproces toont. Achter­een­vol­gens worden besproken: de aangiet- en ontluch­tingskanalen, het invormen, het uitstoken, het gieten, de afwer­king en het patineren.

Na deze introductie gaan de deelnemers zelf aan de slag waar­bij aan het eind van de week elke deelnemer een volledig afge­werkt en gepatineerd beeld mee naar huis neemt. Uitgebreide informa­tie over het gietproces en over de historie van het bronsgieten staan in een bij de cursus behorend werkboek.

Uitgangspunt van deze cursus is het kennis maken met de tech­niek van het bronsgieten en het leren van een aantal vaardigheden. Iedereen kan daarom meedoen, ook mensen die al enige tijd zelf hun beelden invormen (en gieten) maar op een aantal punten nog te kort komen of met een andere manier van werken willen kennis maken.

Zoals duidelijk mag zijn is deze bronsgietcursus geen boetseercur­sus. Toch zal er worden ingegaan op de vormgeving in was en worden de mogelijk­heden van dit materiaal belicht. Denk hierbij aan; wat is te dik of wat te dun om te gieten, hoe breng je een ’toets’ aan, hoe werk je met platen was etc.

Cursisten dienen aan het begin van de week één of meerdere wasmodellen van maximaal 50 cm. hoog en op de diktste punten 3 centimeter dik mee te nemen. Uiteindelijk wordt samen met de cursist uit het meest ‘leerzame’ beeld gekozen.

Na inschrij­ving krijgt je hier nog nadere instructies over.
De prijs is zonder materiaalkosten, voor meer informatie bel 0416-693992.