Mallen maken

Mallen makenEr zijn diverse redenen te noemen waarom er gebruik gemaakt moet worden van een mal. Bijvoorbeeld een beeld moet meerdere keren gegoten worden, of het originele beeld is van steen, gips, ijzer of keramiek maar moet ook in brons worden uitgevoerd. Met een mal kun je een perfecte kopie maken van het origineel.

Onze mallen worden gemaakt van een sterke siliconen- rubber met een rek van zo’n 300%. De rubber heeft een groot doordringend vermogen waardoor de kleinste details worden overgenomen, daarnaast is de krimp minimaal.

De steunkappen zijn van AcrylicOne, een lichtgewicht composiet materiaal op waterbasis, met een grote sterkte. Bij de juiste manier van omgaan met de mallen kunnen er afhankelijk van de vormgeving tientallen tot honderden replica’s mee gemaakt worden. Bij de juiste manier van opslaan gaan de mallen vele jaren mee.

In de mallen kunnen naast was ook gietsteen, polyester en gips worden gegoten. In ‘blokmallen’ kun je zelfs tin gieten, de mallen hebben dan wel een kortere levensduur.¬†Wij maken ook stukmallen van gips of alginaatmallen voor afdrukken van het menselijk lichaam.