Overzicht workshops

Onderstaand de diverse workshops welke bij ons gevolgd kunnen worden

Workshop experimenteren met was

experimenteren met was

Wanneer: 6 en 7 mei Kosten: € 150,- Ooit wel eens een cursus gevolgd zonder een eindproduct te hebben, nou wij geven zo’n cursus. Je gaat wel naar huis met een hoop kennis. Deze cursus heet niet voor niets experimenten met was, het is de basis van het maken van een beeld. Op de creativiteit … meer » »

Gepost in Workshops Bronsgieten

Workshop mallen maken

workshop mallen maken

Wanneer: 4 tot en met 8 juli Kosten: € 350,- Heb je er wel eens aan gedacht om een beeld meerdere keren te laten gieten, of heb je een beeld van steen, gips, ijzer of keramiek dat je eigenlijk in brons wilt hebben, dan heb je een mal nodig. Tijdens deze cursus leer je wat ‘lossend’ is … meer » »

Gepost in Workshops Bronsgieten

Workshop Bronsgieten hol

workshop bronsgieten hol

Wanneer: 1, 2, 5 en 6 september Kosten: € 350,- Bij deze cursus borduren we door op kennis die is opgedaan bij het massief gieten. Niet alleen zijn de beelden groter (tot ongeveer 70cm.) maar worden er ook andere technieken behandeld. ‘Kernsteunen’, ‘kernontluchtingen’, ‘kernmassa’, zaken die niet nodig zijn bij het massief gieten, maar onmisbaar zijn bij het … meer » »

Gepost in Workshops Bronsgieten

Workshop Penningen maken en gieten

penningen maken

Wanneer: In overleg Kosten: € 115,- Binnen de beeldende kunst neemt de penningkunst een aparte positie in. Op een klein, vaak vlak oppervlakte moet de kunstenaar aan de kijker duidelijk zien te maken wat de intentie van de penning is die hij gemaakt heeft. Of het nu gaat om een gedenkpenning of een herinneringspenning, het zijn miniatuurkunstwerkjes. Deze cursus omvat … meer » »

Gepost in Workshops Bronsgieten

Workshop Bronsgieten massief

Wanneer: 20 tot en met 24 juni Kosten: € 350,- Deze cursus laat je kennis maken met de basis beginselen van het bronsgieten volgens de verloren wasmethode. De week start met een PowerPoint presentatie welke op duidelijke wijze het hele gietproces toont. Achter­een­vol­gens worden besproken: de aangiet- en ontluch­tingskanalen, het invormen, het uitstoken, het gieten, de afwer­king en het patineren. … meer » »

Gepost in Workshops Bronsgieten

Workshop Patineren

Patineren

Wanneer: 9 en 10 september Kosten: € 100,- Patineren is een versnelde, gecontroleerde oxidatie van metaal. Iedereen kent natuurlijk de term ‘roest’, dit is een oxidatie die aan de oppervlakte van ijzer ontstaat doordat het materiaal reageert met zuurstof. Bovendien zorgt het zuur in het regenwater er voor dat het proces versneld wordt. Zo oxideert brons … meer » »

Gepost in Workshops Bronsgieten

Opzet van onze workshops en cursussen

De cursussen die we geven worden in een logische volgorde aangeboden. Als eerste experimenteren met was, eigenlijk de basis voor het maken van een wasmodel. Daarna het kleinere gietwerk bij bronsgieten massief, gevolgd door de cursus mallenmaken. Bij deze cursus maak je onder andere een hol wasmodel die te gebruiken is bij de cursus hol … meer » »

Gepost in Workshops Bronsgieten