Informatie over het bronsgieten

Brons GietenWij gieten hoofdzakelijk volgens de verloren was-methode, een techniek die uitermate geschikt is om ingewikkelde vormen te kunnen verwezenlijken. Onze doelstelling is een zo perfect mogelijk beeld te leveren, we maken daarom uitsluitend gebruik van hoogwaardige grondstoffen als chamotte, sterke modelgipsen, siliconenrubber met grote elasticiteit, en vaste legeringen om mee te gieten(brons Rg7 en Siliciumbrons, aluminium Alsi 12, messing 70-30).

In onze uitstookoven kunnen beelden staan van ongeveer 1 meter 60 hoog, de smeltkroes heeft een inhoud van ruim 300kg zodat we grotere beelden in één keer kunnen gieten.
Het aanbrengen van de kanalen doen wij met de uiterste zorg om details in de beelden zo min mogelijk ‘aan te raken’. Ook de afwerking van de beelden gaat met de nodige zorg van een ruwe toets tot het hoogglans polijsten van de beelden.

Wij hebben een ruime keuze aan patina´s waarvan we diverse voorbeelden in onze werkplaats hebben hangen en die u onder hoofdstuk ‘patineren‘ kunt bekijken. Bovendien kunnen wij er voor zorgen dat de beelden verguld, verzilverd, verchroomd, vernikkeld en verkopert worden.

 

Laswerk

Laswerk is onoverkomelijk wanneer een beeld in verschillende of samenstellende delen gegoten moet worden. Ook bij restauratiewerkzaamheden moet er vaak gelast worden.
Afhankelijk van de aard van de laswerkzaamheden  hebben we diverse geschikte lasapparatuur voor handen zoals autogeen lassen, Mig- en Tig-lassen.